De uitdaging

Kan jij zonder geld of hulp van het thuisfront, al liftend de eindstreep in Barcelona halen en een reis rond de wereld winnen?

Hitchhiker Lifter
School Mexico

Liften voor het goede doel

We werken samen met misschien wel de bekendste backpacker ter wereld met het hart op de juiste plaats: Mom I'm Fine. De opbrengsten van de Barcelona Express gaan integraal naar z’n project om een school te bouwen in Mexico vervaardigd uit gerecycleerd plastic uit de oceanen. Daarvoor heeft hij jullie hulp nodig!

School Mexico

Hoe deelnemen?

Stel een team samen van 2 of 3 avonturiers.
Kies een vertrekstad en begin te broeden op een strategie om zo snel mogelijk de eindstreep in Barcelona te halen.

Participation
Participation
Plane

De hoofdprijs

A TRIP AROUND THE WORLD! 300 teams strijden voor deze ultieme hoofdprijs. Met dit round-the-world ticket krijgen jullie vliegkilometers genoeg om alle continenten te bezoeken.

Cup

Vijf Etappes

De Barcelona Express wordt opgesplitst in 5 etappes waarbij telkens de tussenstand wordt opgemeten. Het einde van een etappe bevindt zich steeds op een unieke locatie langs de route (rivieren, kasteeldomeinen, historische steden, strand, ...) waar je kunt kamperen en er ’s avonds een feest wordt georganiseerd. De ochtend nadien krijgt iedereen de instructies voor de volgende etappe.

Stages
Etappes
Spectators
Bridge
Jumper

Checkpoints

Op elke etappe zijn er checkpoints op beroemde plaatsen waar extra bonificatietijd te winnen valt!

Checkpoint Photo
Checkpoint Photo

De Truitjes

Net zoals in de Ronde Van Frankrijk overhandigen we na elke étappe de truitjes. Het snelste team van de dag draagt de Gele Trui, het team dat het best de challenges uitvoerde de Groene Trui, en de winnaar van het gekste verhaal van de dag draagt de Bolletjestrui.

Marcellekes
Groen Geel Bollekes

Inschrijven

Inschrijven voor de Barcelona Express kost €250 per persoon
Je kan je ook laten sponsoren en je sponsors de kosten laten dekken!

Sign up
Sign up

Sponsoren?

Je inschrijven voor de Barcelona Express kost €250. Je kan zelf de hele som betalen, of je gaat op zoek naar sponsors die je willen helpen bij dit avontuur. Iedereen kan sponsor worden: je lieve tante, de bakker om de hoek, een vriendengroep, ...
Elke deelnemer krijgt alvast 10 sponsortickets (terug te vinden in je MyZone). Het minimum sponsorbedrag is €25, maar niks belet je ervan om een sponsor te vinden die gelijk de hele kost dekt.
Deze sponsoren krijgen hun logo of naam op je persoonlijke shirt, alsook op je online teampagina waar je fans je tijdens de wedstrijd LIVE kunnen volgen. Je kan hun logo’s uploaden via je loginzone.

Je kan uiteraard nog veel meer doen voor je sponsors : je teamnaam ernaar vernoemen, tijdens de race je sponsor in de kijker zetten, bloggen over de trip, ...

The Wall of Fame

Dit zijn de winnaars van de afgelopen edities van The Barcelona Express.

Praktische info

Dat hangt af van je vertrekplaats! Je kan vertrekken vanuit Amsterdam, Brussel of Parijs:

 • Zaterdagochtend 13 juli uit Amsterdam
 • Zondagochtend 14 juli uit Brussel
 • Maandagochtend 15 juli uit Parijs

Na vijf etappes liften kom je aan in Barcelona (donderdagnamiddag voor reeks Amsterdam-Brussel en vrijdagnamiddag voor reeks Parijs). We voorzien voor iedereen 1 overnachting in Barcelona . Je kan bij je inschrijving nog nachten bijboeken aan €15 pp per nacht.

Op zaterdag 20 juli 2019 wordt de finale gespeeld: de top 3 beste teams van elk van de 2 reeksen zullen het finalespel spelen dat start in Barcelona

Er is tijdens de route op elke etappe een kampeerplaats voorzien voor elke deelnemer. We logeren steeds op prachtige locaties . Dit kunnen kasteeldomeinen zijn, rivierbanken, prachtige stranden en historische steden. Er zijn altijd sanitaire faciliteiten voorzien, hoewel die af en toe vrij basic zijn! We raden je aan om een slaaptentje en slaapzak mee te nemen.

Eten is niet standaard inbegrepen in de trip, maar we hebben wel een volledig uitgerust mobiel keukenteam mee, dat op elke locatie heerlijke maaltijden zal serveren voor de hongerigen. Je kunt de optie Food aanduiden in je loginzone (+€70 voor ontbijt en avondeten tijdens elk van de 5 etappen van de race - 5x ontbijten 5x avondeten).

Alle teams krijgen een GPS tracker mee. Op die manier weet de organisatie op elk moment waar de teams zich bevinden en kunnen familie, vrienden en sponors jou ook volgen gedurende de hele race.

Omdat liften niet geheel zonder risico is willen we je graag nog volgende zaken meegeven:

>> Stel je veilig op, ga niet roekeloos langs drukke wegen voor een auto springen met het idee 'ze hebben me wel gezien'! Laat je nooit, nooit, nooit afzetten langs de kant van de autosnelweg: 't is illegaal, en je geraakt er mogelijks niet meer weg! ’t Is beter om dan enkele kilometers de verkeerde richting uit te rijden, het kan nog je geluk zijn!

>> We hebben een noodnummer. Dit staat 's morgens op elk etappeblad, maar sla het ook nog eens op in je gsm.

>> Noteer steeds de nummerplaat van je chauffeur op je liftapp voor het instappen of maak er een foto van. Dat schept meteen een gevoel van controle.

>> Voor de iets minder getalenteerde lifters wordt er dagelijks een lijst gegeven van trein- en busuren die je ook aan de aankomstplaats kunnen brengen. Wie dit openbaar vervoer noodgedwongen moet gebruiken, krijgt uiteraard de laatste tijd van de dag (= aankomst wordt op 20u gezet).

>> De dag van vertrek krijgen jullie van ons nog heel wat tips & tricks voor jullie liftavontuur!

De terugkeer uit Barcelona is op eigen initiatief. Velen liften nog wat verder of blijven wat plakken aan de Costa Brava. We moedigen iedereen aan om ook naar huis terug te liften, maar je kan natuurlijk ook terugvliegen uit Barcelona.

Inschrijven voor The Barcelona Express kost €250 per persoon

 • Volledige logistieke ondersteuning van dit avontuur
 • Je race t-shirt
 • Een gedetailleerd roadbook
 • Een gps-tracker waarmee vrienden en familie je kunnen volgen
 • Elke avond een feestje met onze eigen dj's
 • Het spel en de activiteiten onderweg
 • 5 overnachtingen op een camping
 • Het avontuur van je leven!

Op de dag van vertrek krijg je van ons een GPS tracker. Die krijg je enerzijds om veiligheidsredenen, zodat we steeds zien waar jullie uithangen, maar het is ook een leuk dingetje dat er voor zorgt dat familie, vrienden en sponsors jullie kunnen volgen tijdens de race. Voor die tracker moet je een waarborg van €50 per persoon betalen. Als je de tracker en eventueel je bestek en bord (voor zij die het foodpack gekozen hebben) netjes teruggeeft op het einde van de trip, dan krijg je binnen de twee weken na de race je waarborg teruggestort.

Tot wanneer kan je je inschrijven voor de race?

Er is geen deadline om je in te schrijven, maar het aantal plaatsen per reeks is beperkt, dus haast je zodat je jouw ticket voor dit fantastische avontuur niet misloopt ;)

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen?

Je moet 18 zijn of je moet 18 worden in het jaar dat je deelneemt aan de race. Om veiligheidsredenen kunnen minderjarigen niet deelnemen aan dit avontuur, nog even geduld tot je 18 wordt.

Hoe kom je aan sponsors?

Om sponsors te vinden moet je niet ver zoeken! De meest eenvoudige manier om sponsors te vinden is door naar winkels te gaan in jouw buurt, plaatsen die je vaak bezoekt, … en hen te overtuigen om jouw avontuur te steunen.

Hier haal je vast meer succes dan bij grote bedrijven waar je geen band mee hebt. Sla een praatje met de uitbater en vertel hem dat hij zo zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld! Met zo’n persoonlijke aanpak scoor je gegarandeerd meer punten dan met een droog mailtje ;) Sleur hen mee in je enthousiasme!

Eenmaal je een sponsor hebt, kan je deze registreren in jouw login zone. Vergeet niet dat de sponsor het geld rechtstreeks aan jou moet bezorgen, want jij bent ervoor verantwoordelijk dat het het bedrag overgemaakt wordt via jouw login zone op de website.

Registreer je vooraf voor de volgende editie

Preregister for 2020